Behandeling

Hoe ziet een behandeling eruit?

Acupunctuur voor paarden Aangezien ik een mobiele praktijk heb, zal uw paard op locatie door mij behandeld worden. Een dier voelt zich vaak het meest op zijn gemak in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Bij het eerste consult zal ik ingaan op de (ziekte)geschiedenis van uw paard en de tijd nemen om hier een goed beeld van te krijgen. Wanneer u al gegevens heeft van de dierenarts zoals bloeduitslagen, röntgenfoto’s etc. kunt u deze meenemen. De huidige klachten zal ik uiteraard ook goed uitvragen.

Naast een lichamelijk onderzoek zal ook gekeken worden naar voeding, huisvesting, gedrag, zadel, hoofdstel en beweging. Dit houdt allemaal verband met de gezondheid- en welzijnsstatus van uw paard. Wanneer ik tot de conclusie kom dat er (nog) een andere behandeling dan acupunctuur nodig is, zal ik u doorverwijzen. Dat kan zijn naar uw eigen dierenarts of specialist, osteopaat, chiropractor, fysiotherapeut, hoefsmid, zadelmaker etc.

Tijdens de behandeling probeer ik ervoor te zorgen dat uw paard zo ontspannen mogelijk is. Vaak gebeurt dat vanzelf. De naalden die gezet worden blijven meestal tot gemiddeld een half uur zitten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat is sterk afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten. Bij hele acute klachten zijn over het algemeen minder behandelingen nodig dan bij chronische problemen. Zeker bij acute klachten moet de situatie vooraf goed besproken worden en zo nodig eerst reguliere diergeneeskunde toegepast worden. Een behandeling duurt ongeveer één uur. Bij chronische klachten wordt de behandeling vaak wekelijks herhaald en daarna langzaam afgebouwd.

snva